Producator mobilier: scaune, mese, fotolii, canapele

Toata lumea stie ca italienii fac cea mai frumoasa mobila din lume. Asadar, Italia are o istorie bogata in arta si arhitectura fiind considerata si liderul mondial in ceea ce priveste stilul si design-ul mobilierului. 

Istoria mobilierului italian porneste inca din perioada Renasterii, perioada in care avea influente de stil grecesc si roman. Dupa aceea au urmat influente ale stilului baroc despre care am vorbit intr-un alt articol. In perioada Renascentista, mobilierul italian era rescunoscut dupa marime si bogatia ornamentelor.

Din secolul al XVIII-lea mobila italiana a capatat o noua forma, fiind renumit mobilierul venetian. In acea perioada mobilierul italian era recunoscut pentru dulapuri si oglinzi ornate. Daca in perioada renascentista stilul italian era renumit dupa dimensiunile mari, in perioada mobilierului venetian piesele erau mult mai mici si mobile.

Mobilierul italian este gasit acum in stiluri clasice, contemporane sau moderne. Toate aceste stiluri sunt la mare cautare si recunoscute pentru modul in care sunt lucrate si design. In ceea ce priveste stilul modern, piesele sunt concepute din piele foarte fina combinate cu rame din metal. Aceste piese sunt concepute pentru a oferi camerei un aer mai confortabil.

De cealalta parte, stilurile clasice si contemporane au piese foarte mari. Toate stilurile italiene iti dau un sentiment special care te duce cu gandul la lumea veche.

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.